Gogosi

de Bianca20 in Dulciuri, 31 Iul 2013 | 2887 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g. faina;
  • 20 g. drojdie;
  • 200 ml. lapte;
  • 50 g. unt;
  • 2 galbenusuri;
  • 2 linguri zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat.
Portii: 42
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

  Faina se pune intr-un bol si se face in mijloc o adancitura.Laptele se pune la foc mic impreuna cu untul, zaharul si zaharul vanilat pana se topesc.Se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.Se adauga si drojdia fara a amesteca si se lasa 10 minute.Peste faina se adauga ouale si laptele cu drojdia.Se framanta bine si daca mai este nevoie se adauga faina pana devine ca un aluat pentru paine.

Se acopera si se lasa la cald timp de 1-2 ore pana creste.Cand e gata se mai framanta un pic si se intind foi pe o masa tapetata cu faina din care se decupeaza  mici cercuri care se pun pe o tava cu faina.Se lasa timp de 30-40 minute sa creasca dupa care se prajesc in ulei(aproximativ un minut pe fiecare parte).Se scot pe un servetel pentru a se absoarba grasimea.Se servesc cu zahar, miere, gem si alte bunatati.

 

TIPS-URI

1

Am prajit gogosile inttr-un ceaun pentru a evita un incident cu ulei.

2

Foile din care se decupeaza gogosile ar trebuie sa aiba minim un centimentru.

RETETA IN IMAGINI

Gogosi-0
Gogosi-1
Gogosi-2
Gogosi-3
Gogosi-4

COMENTARII (9)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

31.07.2013, 22:50

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

01.08.2013, 21:18

Raisha

Raisha 1

24.11.2013, 18:22

super bune! abia astept sa le incerc!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!