Gogosi

de tanyapatap in Dulciuri, 14 Mai 2014 | 10111 vizualizari

 

Am incercat gogosile facute de bucataras Motan,multumesc ptr reteta au iesit extraordinar de bune :D

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 gr unt
  • 30 gr drojdie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • zahar pudra ptr ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Am folosit ingredientele tinute la temperatura camerei.

Am pus drojdia la dospit cu o lingura de zahar si putin lapte (pana a crescut) la un loc calduros.Am pus faina intr-un castron mare,am facut o adancitura in mijloc unde am pus maiaua dupa ce a crescut,am adaugat ouale,restul de zahar,zaharul vanilat,un praf de sare,untul si laptele cate putin si am amestecat.Am framantat un aluat elastic care nu sa lipit de mana.Am lasat la dospit pana si-a dublat volumul la caldura cam 1h.Am intins o foaie de 1 cm grosime si am taiat cu un pahar forma rotunda.Am mai lasat sa creasca 30 min.Am incins o cratita cu mult ulei cam 4-5 cm inaltime(cam 1 litru de ulei).Am prajit gogosile in uleiul incins pe rand,le-am intors pe ambele parti pana sau rumenit.Am scos gogosile pe un servetel de bucatarie ptr a absorba uleiul si le-am pudrat cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi 319118
retete culinare - Gogosi 319119

COMENTARII (31)

silvi0ara 1

15.05.2014, 17:37

tanyapatap 1

15.05.2014, 18:03

dantes! Multumesc!

tanyapatap 1

15.05.2014, 18:04

silvi0ara!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D