Gogosi a la Sidy

de Laly in Dulciuri, 10 Ian 2011 | 12286 vizualizari

 

De cand le-am vazut la Sidy,am zis ca le voi incerca,si iata ca le-a venit randul.Sunt nemaipomenite.Sunt pufoase si parfumate.Multumesc Sidy.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg faina
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 200 g zahar tos
  • 2 oua
  • coaja de la o lamiie
  • 1,5 l apa minerala
  • 1 l ulei
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • 100 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi a la Sidy:

Din drojdie,lapte si 2 linguri de zahar facem o maia pe care o lasam la crescut,pana face basicute si isi dubleaza volumul.

Punem intr-un lighean mai mare faina,sarea,zaharul,ouale,coaja si esenta de lamaie.Turnam putin cate putin apa minerala,pana o turnam pe toata.Framantam bine,pana cand aluatul face basicute.

Lasam la crescut 30 de minute.Punem pe masa de lucru faina,apoi intindem aluatul de circa 1,5 cm grosime.Cu o forma rotunda,sau cu gura unui pahar,date prin faina taiem cerculete,pe care le mai lasam la crescut inca 20 de minute. Incingem uleiul bine,apoi prajim gogosile pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Le scoatem pe un prosop absorbant,apoi le pudram cu zahar pudra.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi a la Sidy-0
Gogosi a la Sidy-1
Gogosi a la Sidy-2
Gogosi a la Sidy-3

COMENTARII (20)

Bunica

Bunica 1

22.01.2013, 18:31

Am trecut reteta la favorite.Imi doream o astfel de reteta.Multumesc Sidy!

Rux

Rux 1

22.01.2013, 18:34

Mmmm...ce bunatate!!!! Mi-ai facut pofta!

nr1_lilianne

nr1_lilianne 1

10.11.2013, 11:27

Draga mea, am vrut sa iti multumesc pentru reteta. Am folosito si mi-au iesit cele mai bune gogosi pe care le-sm facut pana acum...Felicitari pentru reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!