Gogosi - american donuts

de AlinaFizesan in Prajituri, 7 Oct 2013 | 4412 vizualizari

 

Niciodata nu strica ceva dulce! Iar cum prietenele mele sunt pofticioase, eu le fac pe plac!

 

INGREDIENTE

  • faina - 500g
  • lapte - 200 ml
  • 1 lingura unt
  • 1 esenta vanilie
  • jumatate lingurita sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 25g drojdie
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi - american donuts:

In primul rand incalzim laptele, in care adaugam drojdia si lasam deoparte amestecul 20 minute. Topim untul. Cand acesta este rece, batem ouale cu zaharul, untul, coaja rasa de la lamaie si esenta de vanilie. Intr-un bol mai mare cernem faina impreuna cu sarea. Ulterior, punem peste faina amestecul de lapte cu drojdie. Dupa ce le-am amestecat bine adaugam si amestecul de oua. Framantam bine bine, desi necesita efort credeti-ma ca merita! Poate vi se va parea aluatul subtire, asa trebuie sa fie! Il lasam la dospit 1 ora jumatate. Punem pe masa de lucru faina din plin, unde vom intinde tot aluatul. Incercati sa intindeti aluatul cu mainile, si nu cu sucitorul. Eventual puneti din cand in cand mainile in faina, ca aluatul sa nu se prinda de ele. Odata aluatul intins, luati un pahar si formati gogosile. In centru puteti decupa cu ceva mai micut, eu am folosit gura unei sticle de apa de 0.5. Eu am pregatit atat in cuptor, cat si in tigaie. Pe cele din cuptor le-am pus la foc mediu pe o hartie de copt pe tava, iar pe cele din tigaie le-am prajit in ulei bine incins! Cele din tigaie sunt mai moi, dar cele din cuptor au o usoara aroma de biscuite! Au fost pe placul tuturor! Desi nu am scris ingredientele de la glazuri, va pot spune ca puteti folosi orice! Eu am folosit ciocolata neagra pe care am topit-o pe baie de aburi impreuna cu o lingurita de unt si smantana pentru frisca! La fel am procedat si cu ciocolata alba! Le-am ornat cu alune nesarate, inimioare si cocos! Depinde de gustul fiecaruia, se poate folosi orice!

 

TIPS-URI

1

Nu lasati gogosile sa se rumeneasca prea tare in tigaie!

2

Cele din cuptor eu le-am intors, desi nu este necesar!

COMENTARII (13)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

08.10.2013, 13:41

Ce bine arata

AlinaFizesan

AlinaFizesan 1

08.10.2013, 20:22

Va multumesc din suflet pentru aprecieri!

diaconta

diaconta 1

08.10.2013, 20:48

cred ca's delicioase
Bun venit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!