Gogosi - american donuts

de AlinaFizesan in Prajituri, 7 Oct 2013 | 7666 vizualizari

 

Niciodata nu strica ceva dulce! Iar cum prietenele mele sunt pofticioase, eu le fac pe plac!

 

INGREDIENTE

  • faina - 500g
  • lapte - 200 ml
  • 1 lingura unt
  • 1 esenta vanilie
  • jumatate lingurita sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 25g drojdie
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi - american donuts:

In primul rand incalzim laptele, in care adaugam drojdia si lasam deoparte amestecul 20 minute. Topim untul. Cand acesta este rece, batem ouale cu zaharul, untul, coaja rasa de la lamaie si esenta de vanilie. Intr-un bol mai mare cernem faina impreuna cu sarea. Ulterior, punem peste faina amestecul de lapte cu drojdie. Dupa ce le-am amestecat bine adaugam si amestecul de oua. Framantam bine bine, desi necesita efort credeti-ma ca merita! Poate vi se va parea aluatul subtire, asa trebuie sa fie! Il lasam la dospit 1 ora jumatate. Punem pe masa de lucru faina din plin, unde vom intinde tot aluatul. Incercati sa intindeti aluatul cu mainile, si nu cu sucitorul. Eventual puneti din cand in cand mainile in faina, ca aluatul sa nu se prinda de ele. Odata aluatul intins, luati un pahar si formati gogosile. In centru puteti decupa cu ceva mai micut, eu am folosit gura unei sticle de apa de 0.5. Eu am pregatit atat in cuptor, cat si in tigaie. Pe cele din cuptor le-am pus la foc mediu pe o hartie de copt pe tava, iar pe cele din tigaie le-am prajit in ulei bine incins! Cele din tigaie sunt mai moi, dar cele din cuptor au o usoara aroma de biscuite! Au fost pe placul tuturor! Desi nu am scris ingredientele de la glazuri, va pot spune ca puteti folosi orice! Eu am folosit ciocolata neagra pe care am topit-o pe baie de aburi impreuna cu o lingurita de unt si smantana pentru frisca! La fel am procedat si cu ciocolata alba! Le-am ornat cu alune nesarate, inimioare si cocos! Depinde de gustul fiecaruia, se poate folosi orice!

TIPS-URI

1

Nu lasati gogosile sa se rumeneasca prea tare in tigaie!

2

Cele din cuptor eu le-am intors, desi nu este necesar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi - american donuts" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi aerate umplute cu crema caramel