Gogosi aromate

de soryna1981 in Dulciuri, 14 Feb 2012 | 1572 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de la o portocala si de la o lamaie
  • 2 linguri ulei
  • 100 grame margarina
  • 4 linguri iaurt
  • 500 grame faina
  • 1 pliculet drojdie uscata Dr. Oetker
  • 100 ml lapte foarte putin caldut
Portii: 60
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi aromate:

Intr-un bol se pune faina amestecata cu drojdia, apoi restul ingredientelor se amesteca sa se incorporeze bine toate ingredientele si se framanta cca 10-15 mi.

Se acopera cu un prosop si se da sa stea la temperatura camerei cca 40 min

Se presara faina pe masa de lucru se i-a coca si se intinde cu sucitorul(facaletul) la o grosime de 1 cm, se i-a o forma sau un pahar pentru"decupat", eu am avut diferite forme , dar de data aceasta am dorit sa fie in forma de inimioara:)

Se aseaza usor pe o planseta si se mai lasa cca 10 min, intre timp se pune uleiul la incins intr-un vas si cand este bine intins se da la focul mic si se pun gogosile cu fata in jos. Dupa prajirea pe ambele parti se scot pe o tava cu servet pus pe ea pentru a se scurge uleiul, se lasa pana mai sunt foarte putin caldute sau chiar racite, se pudreaza si se aseaza pe un platou pentru servire.

POFTA BUNA!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi aromate-0
Gogosi aromate-1
Gogosi aromate-2
Gogosi aromate-3
Gogosi aromate-4
Gogosi aromate-5
Gogosi aromate-6

COMENTARII (17)

MIUTA 1

05.09.2013, 16:39

La multi ani!

Rocsi 1

05.09.2013, 22:37

La multi ani!

Bunica 1

05.09.2014, 09:38

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04