Gogosi berlineze

de Miha in Dulciuri, 2 Mar 2012 | 11092 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 270 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 500 g faina
  • coaja de portocale rasa
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi berlineze:

Intr-un castron punem drojdia si o amestecam cu zaharul si laptele caldut, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit si coaja de portocale. Amestecam bine cu un tel. La safarsit incorporam faina cernuta si amestecata cu sarea. Aluatul se framanta pana se uniformizeaza si devine neted si elastic. Lasam la dospit la loc caldut.

In acest timp pregatim 20 de patratele de hartie de copt (~10/10 cm) sau 30 de patratele daca vreti sa faceti gogosile mai mici.

Rasturnam aluatul pe masa infainata si-l framantam putin sa scoatem aerul. Il impartim apoi in 20-30 de bucatele. Fiecare bucatica de aluat de rotunjeste intre palme, dandu-i forma de bila, apoi se pune pe cate o bucatica de hartie de copt pregatita anterior.

Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut in jur de-o ora, poate si mai bine. Atat cat va duceti sa luati copilul de la gradinita. :)))

Punem ulei intr-un ceaun sau intr-o cratita adanca si-l lasam sa se incinga foarte bine. Luam cate o bila de aluat si o rasturnam cu atentie in baia de ulei. Se prajesc bine pe ambele parti, la foc mic spre mediu.

Se scot pe un prosop absorbant, sa se scurga de excesul de ulei, apoi se pudreaza cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi berlineze 149699
retete culinare - Gogosi berlineze 149700
retete culinare - Gogosi berlineze 149701

COMENTARII (34)

Abigail_Rut 1

06.11.2013, 12:47

Felicitari!Copiii mei le-au adorat!

Miha 1

07.11.2013, 10:28

sa va fie de bine

Nicole28 1

27.04.2014, 21:09

imi lasa gura apa...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D