Gogosi berlineze

de ione21 in Dulciuri, 29 Noi 2013 | 35015 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 270 ml lapte
  • 60 gr zahăr
  • 25 grame drojdie
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 esenţă vanilie
  • 1 vârf cuţit de sare
  • 45 gr unt
  • 500 gr făină
  • Ulei pentru prăjit (cca 1 litru)
  • Zahăr pudră
  • Gem, finetti (opţional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi berlineze:

Laptele cald se amestecă cu zahărul şi drojdia, apoi se adaugă gălbenuşurile, vanilia, sarea şi untul; Se adaugă făina şi se amestecă bine aluatul cu o lingură; Aluatul se răstoarnă pe masa pudrată cu făină şi se frământă puţin până se uniformizează; Se pune într-un castron, se acoperă cu un prosop şi se lasă să crească o oră;

Se taie pătrăţele din hârtia de copt, iar după ce aluatul a crescut, se taie în bucăţele mici, le-am cântărit de 30 gr fiecare, se formează bile şi se pun pe bucăţile de hârtie pentru încă o oră la crescut, acoperite cu un prosop.

După acest timp, se pune uleiul într-o tigaie la încins şi se ia câte o hârtie cu bila de aluat crescută şi se răstoarnă în baia de ulei. Se rumenesc fiecare pe ambele părţi la foc mic, atenţie că o să se rumenească foarte repede; apoi se scot pe o farfurie aşternută cu serveţele să absoarbă din ulei.

Se pot servi simple, cu gem sau zahăr pudră deasupra.

 

TIPS-URI

1

Din acest material ies 30 gogoşi a câte 30 grame fiecare

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi berlineze 281457
retete culinare - Gogosi berlineze 281458
retete culinare - Gogosi berlineze 281459
retete culinare - Gogosi berlineze 281460
retete culinare - Gogosi berlineze 281461
retete culinare - Gogosi berlineze 281462
retete culinare - Gogosi berlineze 281463

COMENTARII (15)

ione21 1

01.12.2013, 14:09

Multumesc!

tanyapatap 1

24.04.2014, 20:08

tzushuca 1

25.04.2014, 15:59

foarte bune mi-au iesit,racorite si mancate in 10 minute,

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L