Gogosi ca la gogoserie

de Rahela Velicu in Dulciuri, 15 Ian 2017 | 27271 vizualizari

 

Asa gaseam in copilarie gogosi la gogoserii, de atunci nu am mai mancat. Sunt minunate!
Asa - Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • drojdie cat o nuca
  • 2 linguri de zahar
  • zahar pudra vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi ca la gogoserie:

Mai intai, pregatim o maia din 50 ml lapte caldut, cele 2 linguri de zahar si drojdie (dizolvam bine drojdia) si lasam la loc calduros, pentru 15 minute. Cand este gata, trebuie sa fie foarte crescuta.

Punem faina intr-un bol, adaugam maiaua, restul de lapte caldut si apa minerala si incepem sa framantam. Daca mai trebuie, mai adaugam un praf de faina sa nu se lipeasca aluatul de maini. Il lasam la dospit 30 de minute, in loc calduros.

Punem uleiul la incins, iar intre timp facem gogosile: presaram ulei pe blatul de lucru si pe degete si intindem foi rotunde cu mana.

Punem pe rand, cate o gogoasa in uleiul incins bine. La final le pudram cu zahar pudra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot servi cu ciocolata sau cu gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi ca la gogoserie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Donuts (Gogosi)