Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Asa gaseam in copilarie gogosi la gogoserii, de atunci nu am mai mancat. Sunt minunate!
Asa - Ca la bucatarasi acasa
Mai intai, pregatim o maia din 50 ml lapte caldut, cele 2 linguri de zahar si drojdie (dizolvam bine drojdia) si lasam la loc calduros, pentru 15 minute. Cand este gata, trebuie sa fie foarte crescuta.
Punem faina intr-un bol, adaugam maiaua, restul de lapte caldut si apa minerala si incepem sa framantam. Daca mai trebuie, mai adaugam un praf de faina sa nu se lipeasca aluatul de maini. Il lasam la dospit 30 de minute, in loc calduros.
Punem uleiul la incins, iar intre timp facem gogosile: presaram ulei pe blatul de lucru si pe degete si intindem foi rotunde cu mana.
Punem pe rand, cate o gogoasa in uleiul incins bine. La final le pudram cu zahar pudra.
Pofta buna!
1
Se pot servi cu ciocolata sau cu gem.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult