Gogosi cu branza si marar

de elena1988 in Dulciuri, 12 Feb 2011 | 5047 vizualizari

 

Au fost foarte bune, aluatul de gogosi dulceag, branza sarata, si apoi date prin zahar pudra, au fost nemaipomenite, merita incercate.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 25 gr de drojdie
  • 50 ml lapte
  • 50 gr de unt
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja de portocala si lamaie
  • o legatura de marar mai mica, mai sfrijita
  • 1 ou batut
  • telemea de vaca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu branza si marar:

Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga un pic de faina se amesteca,se pun ouale cu zaharul, esenta, cojile de lamaie si portocala, se adauga restul de faina si untul.

Se framanta aluatul si se pune la dospit 1-2 ore. Dupa ce a crescut se unge blatul de lucru cu ulei, se mai framanta putin si cu un disc rotund se fac cercuri medii.

Branza se da pe razatoare si se amesteca cu oul batut si mararul, apoi se pune cate o lingurita plina de branza, se pune al doilea cerc si se ciupesc bine de tot pe margini, altfel se vor desface in timpul prajirii

Se prajesc in baie de ulei fierbinte cateva secunde sau 1 minut. Se pun pe o farfurie cu servetele ca sa absoarba uleiul.

Se servesc cu zahar pudra. Sunt foarte bune se topesc in gura de moi ce sunt.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Daca nu le lipiti bine se vor desface, mie mi s-a desfacut una, dar a fost foarte frumoasa arata ca o scoica, am pus poza mai jos.

RETETA IN IMAGINI

Gogosi cu branza si marar-0
Gogosi cu branza si marar-1
Gogosi cu branza si marar-2
Gogosi cu branza si marar-3
Gogosi cu branza si marar-4
Gogosi cu branza si marar-5
Gogosi cu branza si marar-6
Gogosi cu branza si marar-7
Gogosi cu branza si marar-8
Gogosi cu branza si marar-9
Gogosi cu branza si marar-10
Gogosi cu branza si marar-11
Gogosi cu branza si marar-12
Gogosi cu branza si marar-13
Gogosi cu branza si marar-14
Gogosi cu branza si marar-15

COMENTARII (28)

elena1988

elena1988 1

24.02.2011, 10:28

mamaieelena

adry88

adry88 1

04.07.2011, 15:56

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 21:59

tare gustoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!