Gogosi cu ciocolata

de adry88 in Dulciuri, 25 Iun 2013 | 861 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 oua
  • 1 kg faina
  • 1 cub de drojdie(50 g)
  • 1 lingurita rasa de sare
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 1 cana de zahar
  • 300 g iaurt
  • 50 g ulei
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 3-4 linguri faina
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu ciocolata:

Aluat-se cerne faina intr-un vas mai mare si amesteca cu sare si zahar, se face gaura in mijloc si adaugam ouale batute putin cu furculita, drojdia dizolvata in putina apa calduta. Incepem sa framantam adaugand treptat iaurtul si daca mai este nevoie adaugam apa calduta. La final framantam cu uleiul coca, acoperim si lasam la dospit cca 1 ora intr-un loc calduros.

Crema-Amestecam faina cu cacao, zaharul si putin lapte, restul il punem la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam untul, amestecam bine si acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca foarte bine.

Intindem coca intr-o foaie subtire si taiem dtreptunghiuri, in mijloc adaugam 1 lingura de crema si impaturim aluatul.

Prajim in baie de ulei incalzit pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servetel absorbant.

 

TIPS-URI

1

Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei,

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi cu ciocolata 239463
retete culinare - Gogosi cu ciocolata 239464

COMENTARII (20)

iri_iri 1

25.06.2013, 20:32

nu refuz daca ma servesti

adry88 1

25.06.2013, 21:52

pacat k numai sunt sau mancat pe loc astfel te serveam cu cea mai mare placere

gaby_gabytza 1

01.07.2013, 09:14

imi place muuuult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D