Gogoși cu ciocolată (Gordon Ramsay)

de CulinaryRainbow in Prajituri, 30 Mar 2015 | 2388 vizualizari

 

Nu sunt fan gogoși, dar astea-mi plac la nebunie. Sunt pline, pufoase și nu sunt seci dacă renunțați la umplutura de ciocolată. Aluatul se prepară extrem de ușor și este o reală plăcere să lucrezi cu el.

Știați că prima rețetă de gogoși tipărită poate fi găsită într-o carte de bucate englezească din anul 1803? Totuși, se pare că acestea erau des consumate pe vremea romanilor, în secolul al II-lea î.Hr., când se numeau globuli.

Gogoșile mele însă, sunt făcute după o rețetă de-a lui Gordon Ramsay. Și pentru că au ieșit delicioase, am tradus-o ca să vă bucurați și voi de acest desert minunat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 50 g zahăr pudră
  • 150 ml lapte integral
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 50 g unt nesărat
  • 320 g făină
  • un praf sare de mare
  • două gălbenușuri
  • Umplutura de ciocolată:
  • 250 ml smântână integrală
  • 2-4 linguri cu miere ( după gust )
  • 250 g ciocolată neagră mărunțită
  • 60 g unt nesărat rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoși cu ciocolată (Gordon Ramsay):

Se pun zaharul și laptele intr-o cratița, la foc mic, și se amesteca pana cand zaharul se topește

Intr-un castron, dizolvați drojdia in jumatate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și puneți castronul de-o parte.

Puneți restul de lapte din nou pe foc și adaugați untul. incalzește ușor. NU FIERBEȚI LAPTELE.

Faina și sarea se cern intr-un castron incapator și se face un loc in mijloc unde vom adauga laptele cu drojdia, laptele cu untul și cele doua galbenușuri.

Se framanta un aluat elastic și se lasa sa dospeasca pana cand iși dubleaza volumul.

Intre timp se face crema de ciocolata. pune smantana pe foc și se adauga mierea.

Cand smantana s-a incalzit se adauga untul și ciocolata.

Se amesteca bine pana la omogenizare.

Intorcandu-ne la aluat, cand acesta a crescut se framanta din nou.

Se intinde la o grosime de 1 cm și se taie apoi perinițe nu foarte mari.

Se așeaza fiecare pe hartie de copt și se mai lasa sa dospeasca circa 30 de minute.

Uleiul se incinge, apoi se reduce focul.

Se coc pe ambele parți pana cand devin maro-auriu ( golden brown ) și uniform gatite.

Se scot pe un șervețel pentru 2 minute, apoi se tavalesc prin zahar și pudra de malț ( eu nu am avut, așa ca am folosit scorțișoara ).

Se umplu apoi gogoșile cu crema de ciocolata. Pentru asta vom folosi poșul.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogoși cu ciocolată (Gordon Ramsay) 373899
retete culinare - Gogoși cu ciocolată (Gordon Ramsay) 373900
retete culinare - Gogoși cu ciocolată (Gordon Ramsay) 373901
retete culinare - Gogoși cu ciocolată (Gordon Ramsay) 373902

COMENTARII (29)

tarasmariana 1

03.04.2015, 05:50

Panacris 1

04.07.2015, 09:52

CulinaryRainbow 1

17.07.2015, 13:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!