Gogosi cu dulceata de capsuni

de Aletta in Dulciuri, 24 Sep 2015 | 819 vizualizari

 

Simplu, asa-i? Dar mereu delicios oricum ar fii,cu zahar pudra sau dulceata,sunt foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • coaja de la o lamaie
  • 1 pahar de lapte
  • 30 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • o lingurita de zahar
  • 2 oua.
  • 50 g unt
  • 400 ml ulei
  • dulceata de capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu dulceata de capsuni:

Primul lucru punem laptele la incalzit pe foc apoi adaugam drojdia si zaharul si lasam aproximativ 15 minute pana fermenteaza.

Intr-un bol sau cratita, punem faina, ouale, praful de sare, coaja de lamaie, untul topit si peste drojdia  si plamadim pana cand nu se mai lipeste de maini.

Lasam la crescut cam o ora, apoi pe o planseta intindem aluatul si cu o ceasca sau cu gura unui pahar decupam gogosile.

Le punem in baia de ulei si le scoatem cand sunt rumene.

Se servesc cu orice fel de dulceata, branza. Eu le-am uns cu o dulceata de casa de capsuni.

 

TIPS-URI

1

pentru un gust mai desavarsit se poate adauga in aluat si un plic de zahar vanilinat .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi cu dulceata de capsuni 402261
retete culinare - Gogosi cu dulceata de capsuni 402262
retete culinare - Gogosi cu dulceata de capsuni 402264
retete culinare - Gogosi cu dulceata de capsuni 402266
retete culinare - Gogosi cu dulceata de capsuni 402280

COMENTARII (19)

Aletta 1

24.09.2015, 22:03

Camelia

-Licurici- 1

25.09.2015, 08:15

Foarte bune!

Aletta 1

25.09.2015, 22:29

Multumesc Licurici

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29