Gogosi cu dulceata de cirese negre

de xana in Dulciuri, 14 Aug 2013 | 883 vizualizari

 

Reteta de gogosele am luat-o de la Sim0na, careia ii multumesc mult, intr-adevar au iesit foarte pufoase si bune. http://www.bucataras.ro/retete/gogosi-pufoase-43305.html

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 125 ml ulei
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie rasa
  • ulei pentru prajit
  • dulceata de de cirese negre
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu dulceata de cirese negre:

Am dizolvat zaharul in laptele caldut, apoi am adaugat drojdia. Intr-un vas am pus faina, coaja de lamaie, esenta de rom si oul si am inceput sa le amestec cu mana, adaugand putin cate putin laptele caldut. Am adaugat si uleiul si am inceput sa framant bine aluatul timp de 15 minute(a iesit cam lipicios, dar nu am mai adaugat faina deloc). L-am lasat jumatate de ora la crescut. 

Dupa ce a crescut, am format bilute, le-am asezat pe hartie de copt si le-am mai lasat inca o jumatate de ora la crescut. 

Cu degetul dat prin faina, am facut o gaura in mijlocul fiecarei bilute si le-am prajit in ulei pe ambele parti.

Le-am scos pe servetele ca sa indepartez excesul de ulei si le-am `imbracat` cu dulceata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi cu dulceata de cirese negre 251792
retete culinare - Gogosi cu dulceata de cirese negre 251793

COMENTARII (16)

Ligia Bxl 1

14.08.2013, 22:07

bune gogosi

babi5 1

29.08.2013, 12:45

xana 1

29.08.2013, 13:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21