Gogosi cu Finetti

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 16 Mai 2010 | 19988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • 150 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilinat
  • finetti
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu Finetti:

Drojdia se dizolva in apa calduta si se pune in mijlocul fainii,unde am facut o gropita,se adauga ouale batute putin,zaharul,laptele,uleiul,aromele si se framanta un aluat(acesta nu trebuie sa fie lipicios) si se lasa intr-un loc calduros pana si dubleaza volumul.Se intinde o foaie cat mai dreptunghiulara si se pune din loc in loc cate o lingurita de finetii,pana la jumatate si se acopera cu cealalta jumatate!

Se decupeaza cu forma pentru furesecuri sau cu un pahar in asa fel incat sa fie gramejoara de finetti la mijloc.(am uitat sa fotografiez intraga foaie asa ca am luat o bucata mai mica de aluat si am executat pasii pt a va da seama).Se frig in ulei incins pana se rumenesc.Se pudreaza cu zahar din belsug!Am facut si simple si impletite,dar fara finetti.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi cu Finetti-0
Gogosi cu Finetti-1
Gogosi cu Finetti-2
Gogosi cu Finetti-3
Gogosi cu Finetti-4
Gogosi cu Finetti-5
Gogosi cu Finetti-6
Gogosi cu Finetti-7
Gogosi cu Finetti-8
Gogosi cu Finetti-9

COMENTARII (9)

Pasiune pentru bucatarie

Pasiune pentru bucatarie 1

22.05.2010, 18:20

ma bucur ca ati inavtat o tehnica noua!o sa mai incrc si alte umplaturi

adry88

adry88 1

07.07.2011, 16:44

tare bune

Gabytza27

Gabytza27 1

03.09.2012, 13:42

Ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!