Gogosi cu gem de citrice

de Miha in Dulciuri, 18 Mai 2009 | 5240 vizualizari

 

Nu numai copiii se ling pe degete

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • 150 g gem de citrice
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu gem de citrice:

Am pus toate ingredientele in masina de paine,la programul de framantare + dospire.

Aluatul dospit l-am impartit in 2 parti pe care le-am intins in foi subtiri.Apoi am pus cate o lingurita de gem din loc in loc pe una din ele.

Dupa ce-am terminat de repartizat gemul,am acoperit cu cealalta foaie si cu o forma am decupat,in asa fel incat sa "prind" gramajoara de gem la mijloc.

Le-am mai lasat un pic la dospit pe masa,apoi le-am prajit in ulei bine incins.
Cand au fost gata le-am scos pe un prosop absorbant si le-am pudrat cu zahar.

Restul de aluat l-am adunat si framantat putin,am intins o alta foaie si am decupat cerculete,care dupa prajit s-au transformat in bulgarasi. :))

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi cu gem de citrice 3318
retete culinare - Gogosi cu gem de citrice 3319
retete culinare - Gogosi cu gem de citrice 3320
retete culinare - Gogosi cu gem de citrice 3321
retete culinare - Gogosi cu gem de citrice 3322
retete culinare - Gogosi cu gem de citrice 3323
retete culinare - Gogosi cu gem de citrice 3324
retete culinare - Gogosi cu gem de citrice 3325

COMENTARII (7)

Oana 1

20.05.2009, 23:46

Miha, eu fac sigur maine! Am zis! Cate gogosi ies din cantitatea asta? ca am musafiri si vreau sa ne ajunga E aceeasi reteta ca la gogosile alea rotunde?

ANCA 1

21.05.2009, 10:31

oana, ma fac musafirul tau azi!!! am zis!!

Miha 1

21.05.2009, 12:31

Nu stiu cate bucati ies,ca nu le-am numarat niciodata.Si chiar de-as fi vrut n-as fi avut cum,ca aveam niste pofticiosi in coasta.

Din punctul meu de vedere ies destule.Daca-l intrebi pe Robert,niciodata nu-s de ajuns.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55