Gogosi cu glazura de ciocolata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 5 Sep 2012 | 2563 vizualizari

 

by Alice Ciobanu

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 150 ml lapte
  • 60 g unt
  • 20 g drojdie proaspata
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura si jumatate zahar
  • un sfert lingurita sare
  • coaja de la 1 lamaie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata neagra/cu lapte
  • 5 lingurite frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu glazura de ciocolata:

Intr-un vas punem drojdia si zaharul si le amestecam bine.

Adaugam apoi untul moale, galbenusurile, coaja de lamaie si laptele, iar la urma adaugam faina amestacata cu sare

Framantam bine cu mana vreo 10 minute dupa care lasam aluatul sa creasca la loc caldut, pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul, luam aluatul si il intindem cu sucitorul uns cu ulei pe planseta de lucru, unsa si ea la randul ei cu ulei.

Intindem o foaie de aproximativ 1 cm grosime.

Taiem toata foaia rondele cu ajutorul unui pahar trecut mereu prin faina, apoi cu un dop de la o sticla de plastic facem gaura in mijloc.

Coacem gogosi in ulei bine incins, apoi ii scoatem pe un servetel absorbant.

Dupa ce am terminat de prajit gogosi, topim ciocolata pe baie de abur cu cele 5 lingurite de frisca lichida.

Cat sunt calduti ii trecem prin ciocolata topita, iar deasupra presaram bombonele.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi cu glazura de ciocolata 176362
retete culinare - Gogosi cu glazura de ciocolata 176363

COMENTARII (52)

Angelina_Elena 1

06.09.2012, 21:08

multumesc frumos Mamaie!

mihaelar63 1

22.09.2012, 11:02

Wow, si eu vreau

Angelina_Elena 1

22.09.2012, 11:34

Mihaela, promit ca data viitoare cand o sa mai fac o sa-ti pastrez si tie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: