Gogosi cu iaurt

de Dana_Retetegg in Prajituri, 26 Noi 2010 | 14094 vizualizari

 

Aveam pofta de gogosi de cateva zile insa nu prea am avut timp sa ma ocup de ele. Astazi insa am sunat-o pe mama iubitului meu si i-am cerut reteta de gogosi cu iaurt, care stiu ca ies intotdeauna delicioase si aromate. Si am trecut la treaba!

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 1 pahar cu apa
  • 1 cub drojdie
  • 1 ou
  • 100 gr iaurt simplu
  • esenta de vanilie
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • ulei (pentru compozitia de gogosi 3 linguri, pentru prajit folosim in functie de marimea vasului in care prajim gogosile)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu iaurt:

Apa am incalzit-o putin si am dizolvat in ea drojdia, zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Faina am asezat-o intr-un bol si am adaugat apa calduta cu drojdia, iaurtul, 3 linguri de ulei, un praf de sare, un ou si coaja de lamaie.

Am framantat aluatul si l-am lasat sa creasca 1 ora.

Cand aluatul si-a dublat volumul am format gogosile. Am facut unele mari si unele mici. Pe cele mici le-am facut dintr-o foaie de aluat intinsa pe o planseta (le-am taiat cu un pahar). Pentru gogosile mari nu am mai intins aluatul l-am modelat pur si simplu in maini. Am facut si o gogoasa impletita. :)

Am prajit gogosile pe ambele parti in ulei.

Nu le-am pudrat cu zahar pentru ca noi le-am servit cu dulceata de cirese.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi cu iaurt 66233
retete culinare - Gogosi cu iaurt 66235
retete culinare - Gogosi cu iaurt 66236

COMENTARII (20)

silvi0ara 1

29.11.2010, 21:01

Cum de am scapat eu minunile astea.Bune,bune.

Panacris 1

25.02.2012, 21:03

Daniela, multumesc de reteta! Deja e la favorite reteta!
Am "executat" gogosile cu iaurt, au iesit delicioase si moi, ca niciodata!

Dana_Retetegg 1

26.02.2012, 13:52

Ma bucur foarte mult ca ti-au placut!
Este reteta soacrei mele, singura care mi-a iesit si mie asa de bine pana acum

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D