Gogosi cu iaurt

de Angelina_Elena in Dulciuri, 21 Iun 2013 | 1151 vizualizari

 

By Miha!

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 350 g iaurt grecesc
  • 100 ml lapte caldut
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu iaurt:

Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut.

Intr-un bol punem ouale, zaharul, sarea si mixam bine. Adaugam treptat untul topit, iaurtul si esenta de vanilie.

Faina o punem intr-un vas, adaugam amestecul precedent, drojdia dizolvata in lapte si incepem sa framantam adaugand treptat laptele ramas.

Framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut, il scoatem pe masa infainata si il framantam putin.

Intindem aluatul si il taiem cu un cutit sau cu un pahar.

Am lasat gogosi sa mai "creasca" 15 minute apoi i-am pun la prajit in ulei incins, la foc mic.

Ii scoatem pe servetele pentru a absorbi excesul de ulei.

Se servesc cu dulceata sau pudrate cu zahar.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi cu iaurt 238459
retete culinare - Gogosi cu iaurt 238460

COMENTARII (39)

Bya Ralu 1

23.06.2013, 22:19

bune

Angelina_Elena 1

24.06.2013, 17:00

Soryna, ma bucur mult ca ti-au placut!!

Angelina_Elena 1

24.06.2013, 17:01

Bya

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D