Gogosi cu lingura

de Adi in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 29959 vizualizari

 

Azi am poftit la gogosi, iar Meri mi-a dat indicatii precise cum sa le fac.


Am facut din cele rapide care se toarna cu lingura in ulei incins.


Au iesit foarte bune si au mers de minune servite cu sana.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 300 g iaurt cremos
  • 350-400 g faina
  • un praf sare
  • un plic praf de copt
  • o fiola esenta de vanilie
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 250 ml ulei, pentru prajit
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu lingura:

Se sparg ouale intr-un bol si se presara sare peste ele, apoi se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pana la diluarea zaharului.

Se adauga iaurtul si praful de copt, apoi treptat, faina.

Rezulta un aluat mult mai gros decat cel de clatite.

Se pune uleiul la incins, intr-un vas adanc si nu foarte larg, asa incat gogosile sa se poata scufunda.

Cu lingura umezita in apa rece, se ia din aluat si se toarna in uleiul incins.

Se prajesc gogosile pentru 2-3 minute pe ambele parti, apoi cu o paleta se scot pe prosoape absorbante.

Se lasa sa se raceasca usor si se pudreaza cu zahar.

 

 

TIPS-URI

1

Pentru ca gogosile sa nu inghita mult ulei si sa devina gretoase, focul trebuie sa fie undeva intre mediu spre maxim, iar pe parcurs se mai diminueaza intensitatea.

RETETA IN IMAGINI

Gogosi cu lingura-0
Gogosi cu lingura-1
Gogosi cu lingura-2
Gogosi cu lingura-3
Gogosi cu lingura-4
Gogosi cu lingura-5
Gogosi cu lingura-6
Gogosi cu lingura-7
Gogosi cu lingura-8
Gogosi cu lingura-9
Gogosi cu lingura-10
Gogosi cu lingura-11

COMENTARII (31)

Panacris

Panacris 1

11.01.2016, 19:40

Aletta

Aletta 1

11.01.2016, 20:00

delicios

dantes

dantes 1

04.09.2016, 08:44

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!