Azi am poftit la gogosi, iar Meri mi-a dat indicatii precise cum sa le fac.
Am facut din cele rapide care se toarna cu lingura in ulei incins.
Au iesit foarte bune si au mers de minune servite cu sana.
Se sparg ouale intr-un bol si se presara sare peste ele, apoi se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pana la diluarea zaharului.
Se adauga iaurtul si praful de copt, apoi treptat, faina.
Rezulta un aluat mult mai gros decat cel de clatite.
Se pune uleiul la incins, intr-un vas adanc si nu foarte larg, asa incat gogosile sa se poata scufunda.
Cu lingura umezita in apa rece, se ia din aluat si se toarna in uleiul incins.
Se prajesc gogosile pentru 2-3 minute pe ambele parti, apoi cu o paleta se scot pe servetele de bucatarie.
Se lasa sa se raceasca usor si se pudreaza cu zahar.
1
Pentru ca gogosile sa nu inghita mult ulei si sa devina gretoase, focul trebuie sa fie undeva intre mediu spre maxim, iar pe parcurs se mai diminueaza intensitatea.