Desert gogosi cu lingura

de Adi in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 75189 vizualizari

 

Azi am poftit la gogosi, iar Meri mi-a dat indicatii precise cum sa le fac.
Am facut din cele rapide care se toarna cu lingura in ulei incins.
Au iesit foarte bune si au mers de minune servite cu sana.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 300 g iaurt cremos
  • 350-400 g faina
  • un praf sare
  • un plic praf de copt
  • o fiola esenta de vanilie
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 250 ml ulei, pentru prajit
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi cu lingura:

Se sparg ouale intr-un bol si se presara sare peste ele, apoi se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pana la diluarea zaharului.

Se adauga iaurtul si praful de copt, apoi treptat, faina.

Rezulta un aluat mult mai gros decat cel de clatite.

Se pune uleiul la incins, intr-un vas adanc si nu foarte larg, asa incat gogosile sa se poata scufunda.

Cu lingura umezita in apa rece, se ia din aluat si se toarna in uleiul incins.

Se prajesc gogosile pentru 2-3 minute pe ambele parti, apoi cu o paleta se scot pe servetele de bucatarie.

Se lasa sa se raceasca usor si se pudreaza cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Pentru ca gogosile sa nu inghita mult ulei si sa devina gretoase, focul trebuie sa fie undeva intre mediu spre maxim, iar pe parcurs se mai diminueaza intensitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu lingura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogoși cu topping de ciocolată