Gogosi cu mere

de Miha in Dulciuri, 25 Feb 2010 | 4238 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 50 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 cutie crema de unt Milli
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 550 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 2 mere
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu mere:

Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se presara cu zahar si scortisoara.

Aluatul este cel ce-l pregatesc de obicei la gogosi.

L-am preparat la masina de paine,programul framantare+dospire,in total 1 ora si jumatate.Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.

Se intinde intr-o foaie de 0.5 cm grosime, iar peste foaie se repartizeaza uniform cubuletele de mere.

Se ruleaza cat mai strans posibil, apoi cu un cutit bine ascutit se taie felii de cca 2 cm.

Se mai lasa putin pe masa la crescut, apoi se pun la prajit in baie de ulei.

Se prajesc pe ambele parti, se scot pe prosop absorbant, apoi se pudreaza cu zahar din abundenta.

Dupa o idee preluata de la Andreea.

 

 

TIPS-URI

1

Inainte de coacere se lipeste foarte bine capatul ruloului, altfel risca sa se desfaca la copt

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi cu mere 19289
retete culinare - Gogosi cu mere 19290
retete culinare - Gogosi cu mere 19291
retete culinare - Gogosi cu mere 19292
retete culinare - Gogosi cu mere 19293
retete culinare - Gogosi cu mere 19294

COMENTARII (18)

epurasha2bb 1

12.04.2010, 10:49

am facut aseara cateva si s-au manact imediat! super bune miha! pacat ca nu am apucat sa fac si poze dar am sa repet curand reteta.Aseara am facut repede cateva de test langa o pizza ca tot framantasem aluat.

Miha 1

12.04.2010, 11:17

Neaparat sa repeti!

elena1988 1

12.03.2011, 14:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D