Gogosi cu mere(de post)

de Dea_Dea in Mancaruri de post, 11 Apr 2013 | 2756 vizualizari

 

Minunateee!!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina integrala
  • jumate de cub de drojdie
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lingura de zahar
  • esenta de rom
  • un praf de sare

UMPLUTURA:

  • 3 mere
  • 1 lingura zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu mere(de post):

Faina se pune in castron , se pune zaharul sarea, esenta de rom, iar in mijloc se pune drojdia dizolvata in apa calduta.

Se adauga pe rand apa si se amesteca bine pana devine aluat, se acopera si se lasa la dospit 50 min 60 min.

Merele se curata si se dau pe razatoare, se pun in cratita , se pune zaharul si scortisoara si se calesc la foc mic si se lasa sa se raceasca.

Cand aluatul este dospit se indinte foaie si se fac forme(. rotunde , floare...)

Pe o parte se pun merele iar cu cealalta parte se acopera si se apasa pe margini sa nu iasa afara cand se coc.

Se pun in tava cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc potrivit 20-30 min.

Se pudreaza cu zahar.

 

P.S. Am facut si ceva impletituri :))

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi cu mere(de post)-0
Gogosi cu mere(de post)-1
Gogosi cu mere(de post)-2
Gogosi cu mere(de post)-3
Gogosi cu mere(de post)-4
Gogosi cu mere(de post)-5
Gogosi cu mere(de post)-6

COMENTARII (29)

Rocsi

Rocsi 1

11.04.2013, 22:47

Sunt prea bune sa nu pap cateva

Rux

Rux 1

11.04.2013, 23:48

Cred ca da...cu faina integrala...ma gandesc ca ai pus si zahar brun sa fie in ton

Sim0na

Sim0na 1

12.04.2013, 10:10

Cred ca-s tare bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!