Gogosi cu scortisoara

de lucy2002 in Dulciuri, 14 Iul 2014 | 1105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 15 g drojdie
  • 2 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu scortisoara:

Cernem faina intr-un bol si ii facem o adancitura la mijloc. Drojdia o frecam cu o lingura de zahar dupa care presaram faina si o lasam sa creasca. Batem ouale cu zahar, adaugam laptele caldut si drojdia dupa ce a crescut. Aceasta compozitie lichida o turnam peste faina amestecand incet. Framantam bine pana devine un aluat moale care sa curga usor. Adaugam scortisoara si lasam aluatul la crescut pentru 30 minute.

Umezim mainile intr-un vas cu apa apoi luam putin din aluat si ii dam o forma rotunda, ii facem gaura in mijloc si o scufundam in uleiul incins, o prajim pana se rumeneste frumos. Procedam la fel  pana la epuizarea aluatului.

Pudram gogosile cu zahar. Pofta buna !

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi cu scortisoara 332246
retete culinare - Gogosi cu scortisoara 332247
retete culinare - Gogosi cu scortisoara 332248
retete culinare - Gogosi cu scortisoara 332249
retete culinare - Gogosi cu scortisoara 332250
retete culinare - Gogosi cu scortisoara 332251
retete culinare - Gogosi cu scortisoara 332252

COMENTARII (13)

Rocsi 1

15.07.2014, 12:20

Pufoase si aromate!

Pushaa 1

15.07.2014, 13:13

bune!

Angelina_Elena 1

15.07.2014, 16:41

Vreau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21