Gogosi cu suc de portocale de post

de Rocsi in Dulciuri, 9 Apr 2012 | 2011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie
  • 4-5 linguri smantana vegetala
  • 2 linguri de zahar
  • sucul stors de la o jumatate de portocala
  • coaja rasa de portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 canita mica cu lapte de soia
  • zahar pudra
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu suc de portocale de post:

Intr-un ibric punem laptele si il incalzim foarte putin. Drojdia o frecam cu o lingurita de zahar. Intr-un bol punem faina si facem o gaura pe mijloc. Punem drojdia acolo si o lasam sa stea asa cam 5 minute. Adaugam coaja si sucul de portocala,smantana si zaharul. Amestecam bine cu mainile,punem zaharul vanilat,iar mai apoi picuram cate putin lapte de soia caldut si framantam bine. Cand nu se mai lipeste de maini nu mai este nevoie sa adaugam lapte. Ne ungem mainile cu putin ulei si mai framantam cam 5 minute,apoi lasam aluatul la dospit la loc cald si acoperit cu un prosop curat.

Dupa ce a stat suficient la dospit ,presaram niste faina pe masa de lucru. Rupem bucatele de aluat,le intindem cu sucitorul si decupam ce forme dorim.

Le punem la prajit,intr-o tigaie cu ulei incins. Le rumenim pe ambele parti ,apoi le scoatem intr-un bol si le pudram cu zahar.

Pofta buna!!! Le-am servit cu dulceata de visine si de piersici.O bunatate!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi cu suc de portocale de post 156809
retete culinare - Gogosi cu suc de portocale de post 156810

COMENTARII (19)

Rocsi 1

09.04.2012, 19:33

Va multumesc din suflet pentru aprecieri!!!

Sim0na 1

09.04.2012, 21:04

A mai ramas una si ptr mine?!

Rocsi 1

09.04.2012, 21:38

normal Simona!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21