Gogosi cu varza calita-post

de nadina73 in Mancaruri de post, 5 Mar 2010 | 6278 vizualizari

 

foarte gustoase,probabil veti zice iar de post? Sant minunate,incercati-le

 

INGREDIENTE

  • faina alba 1kg
  • 30g drojdie proaspata
  • 450 ml apa (lapte)
  • 4-5 lingurite de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • coaja de lamaie
  • 3 vanilii sau esenta
  • ulei 120 ml sau unt ,margarina topita
  • varza
  • 1/2 borcan pasta de tomate
  • putin piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu varza calita-post:

Se framanta aluatul din faina ,sare drojdie,zahar .ulei , coaja de lamaie  si vanilie(in masina de paine)se lasa sa dospeasca.

intre timp se caleste varza tocata marunt in putin ulei cu putina sare ,piper si la final 1/2 borcan de pasta de tomate

Dupa ce a dospit aluatul se ia cate o bucatica din aluat si se intinde iar pe ea se pune cate 2-3 linguri de varza calita,dupa care se impatura bine sa nu iasa varza afara si se prajesc in ulei incins foarte bine,la foc potrivit

Sant extraordinar de bune si dupa 3- 4 zile ,se pastreaza foarte bine acoperite cu o folie de plastic si puse in frigider(momentan nu e cazul fiindca nu e cald)se pot pastra pe balcon acoperite cu folieplastic si 4-5 zile

 

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi cu varza calita-post-0
Gogosi cu varza calita-post-1
Gogosi cu varza calita-post-2
Gogosi cu varza calita-post-3
Gogosi cu varza calita-post-4
Gogosi cu varza calita-post-5
Gogosi cu varza calita-post-6
Gogosi cu varza calita-post-7
Gogosi cu varza calita-post-8
Gogosi cu varza calita-post-9

COMENTARII (6)

madi_marin

madi_marin 1

06.03.2010, 17:25

e bine de retinut....

nadina73

nadina73 1

06.03.2010, 22:56

DIANA B

DIANA B 1

28.11.2011, 12:31

Stiu ca placintele cu varza se numesc cumva in anumite zone , astea cum de n-au nume , fata frumoasa ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!