Gogosi "de la Bunica"

de mirela0911 in Prajituri, 7 Feb 2011 | 2764 vizualizari

 

Reteta (o sa radeti) am luat-o mai demult de pe sticla de ulei "Untdelemn de la Bunica" si intr-o zi am zis sa o incerc sa vad cum e.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani apa
  • 1/2 cana unt
  • 1 cana faina
  • putina sare
  • 3 oua
  • ulei pt. prajit
  • miere, scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi "de la Bunica":

Se pune la foc apa cu untul si sarea. Cand a inceput sa fiarba, punem faina incet si amestecam incontinuu cu un tel in forma de para pana se ingroasa. Lasam un pic sa se raceasca, dupa care punem ouale pe rand, mestecand bine dupa fiecare.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins si punem cate o lingura plina din compozitie la prajit, la temperatura normala. Se prajesc pe ambele parti pana devin aurii-maronii.

Se scot pe servetele de hartie pt a elimina surplusul de ulei, se aseaza pe un platou si se presara miere de albine si scortisoara. Mie mi-au placut mai mult caldute decat reci.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi "de la Bunica" 83224
retete culinare - Gogosi "de la Bunica" 83225
retete culinare - Gogosi "de la Bunica" 83226
retete culinare - Gogosi "de la Bunica" 83227
retete culinare - Gogosi "de la Bunica" 83228
retete culinare - Gogosi "de la Bunica" 83229

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

08.02.2011, 15:10

mirela0911 1

08.02.2011, 19:54

Va multumesc pt.aprecieri

adry88 1

04.07.2011, 16:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21