Gogosi de post

de MIUTA in Dulciuri, 6 Aug 2011 | 5647 vizualizari

 

Am preparat o reteta delicioasa de Gogosi de post

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 2 linguri mari margarina Rama
  • 100 ml apa calduta
  • 2 linguri zahar tos
  • o esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • o lingurita sare
  • un cub drojdie
  • apa minerala
  • 5 linguri ulei de masline
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Iata cum am preparat o reteta delicioasa de Gogosi de post.

Se face o maia dintr-un cub de drojdie,doua linguri de zahar,100 ml apa calduta si putina faina.Se lasa la crescut 15 minute.

Se pune restul de faina,esenta de vanilie,razatura de lamaie,sare,margarina topita si se framanta.Se adauga apa minerala si se framanta atat cat sa devina un aluat elastic si foarte bine framantat.La sfarsit se adauga uleiul de masline si se framanta inca 5 minute.

Se lasa la dospit cca 30 minute.

Pe masa presarata cu faina se intinde o foaie cu grosimea de un cm si se taie forme rotunde cu un pahar.

Se lasa inca 20 minute pe masa la crescut.

Se prajesc in uleiul fierbinte.

Gogosile se servesc pudrate cu zahar pudra cu aroma de vanilie sau cu dulceata in functie de preferinte.

Va doresc pofta buna si merita sa incercati sa preparati  aceasta reteta delicioasa de Gogosi de post.

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi de post-0
Gogosi de post-1
Gogosi de post-2
Gogosi de post-3
Gogosi de post-4
Gogosi de post-5
Gogosi de post-6
Gogosi de post-7
Gogosi de post-8
Gogosi de post-9

COMENTARII (13)

DIANA B

DIANA B 1

08.08.2011, 10:12

SI eu as vrea , dar sa faci cu unt cand iesim din post , da ?

DIANA B

DIANA B 1

08.08.2011, 10:14

@Ruxy , daca-s cu unt , nu mai sunt de post si eu ocolesc marga

mena29

mena29 1

08.08.2011, 12:23

Delicioase pentru zilele de post

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!