Gogosi de post

de Angelina_Elena in Dulciuri, 20 Noi 2012 | 21436 vizualizari

 

Timea draga mea, iti multumesc frumos pentru reteta!:-*>:D< Nu credeam, dar acum m-am convins ca si gogosi de post pot fi foarte buni si foarte pufosi!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina alba
  • 350 ml apa calduta
  • 80 ml ulei
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 cubulet drojdie proaspata(25 g)
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o portocala mare
  • In plus:
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Punem intr-o cana drojdia, o lingurita de zahar si 100 ml apa calduta.

Amestecam pana se inmoaie drojdia, apoi presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aproximativ 10-15 minute.

Intr-un vas punem faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de la o portocala.

Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat apa calduta si incepem sa framantam.

Adaugam apoi uleiul si continuam sa framantam pana cand aluatul pana nu se mai lipeste de mana.

Acoperim apoi vasul si lasam la dospit la loc caldut pana cand acesta isi dubleaza volumult.

Intindem apoi aluatul si decupam cu o forma rotunda.

Punem cercurile obtinute pe o plansa si le lasam la dospit inca 20-30 de minute.

Incingem uleiul intr-o tigaie mai inalta si prajim gogosile pe ambele parti.

Le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Dupa ce s-au racit, pudram gogosi cu zahar si servim.

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi de post-0
Gogosi de post-1
Gogosi de post-2
Gogosi de post-3
Gogosi de post-4
Gogosi de post-5
Gogosi de post-6
Gogosi de post-7
Gogosi de post-8
Gogosi de post-9

COMENTARII (50)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

21.11.2012, 21:44

Mamaie

Alexandra Elena

Alexandra Elena 1

22.11.2012, 23:28

ce pufosi sunt

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

22.11.2012, 23:39

Alexa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!