Gogosi de post

de Lavinia in Dulciuri, 23 Mar 2013 | 5741 vizualizari

 

Foarte usor de facut,aromate si foarte pufoase !

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 100 ml ulei+700-800 pt prajit
  • 4 linguri de zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja de la 1 lamaie
  • coaja de la 1 portocala
  • cca 500-600 ml apa minerala calduta
  • 2 drojdii
  • 1 lingurita sare
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post:

Pregatim o maia din 2 linguri de zahar ,2 linguri de faina ,drojdia si putina apa minerala si o lasam la crescut 15 minute.

Amestecam faina(700 g) cu sarea,restul de zahar si zaharul vanilat si facem o adancitura in mijloc.

Adaugam maiaua,coaja de portocala si lamaie,esenta ,apa minerala si omogenizam bine.

Incorporam si uleiul apoi punem aluatul pe o masa de lucru tapetata cu faina si framantam bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini .

Il lasam la dospit cca 1 ora la loc caldut acoperit cu un prosop.

Intindem o foaie de 0.5 cm grosime si cu ajutorul unui pahar/forma (eu le-am facut mai mici) taiem gogosile.

Le mai lasam la dospit 30 de minute.

Punem uleiul la incins intr-o cratita incapatoare apoi prajim gogosile la foc mic pe ambele parti pana prind o culoare frumoasa.

Le pudram cu zahar pudra si le servim cu mare pofta alaturi de un ceai aromat sau o cana de lapte cei care nu tin post.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi de post 213265
retete culinare - Gogosi de post 213266
retete culinare - Gogosi de post 213267
retete culinare - Gogosi de post 213268
retete culinare - Gogosi de post 213269
retete culinare - Gogosi de post 213270
retete culinare - Gogosi de post 213271

COMENTARII (31)

Lavinia 1

24.03.2013, 20:22

multumesc frumos

diana_k 1

26.03.2013, 09:36

imi plac gogosile...

Lavinia 1

26.03.2013, 10:08

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: