Gogosi din aluat cu branza de vaci

de amalia01 in Dulciuri, 15 Ian 2017 | 3358 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa


Care sa fie desertul cel mai indragit de copiii casei ? Gogosile!
Mi-am luat inima in dinti si am trecut la treaba!
Dar nu orice fel de gogosi!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 2 pachete mici de drojdie proaspata
  • 200 ml lapte caldut
  • 50 ml apa calduta
  • 100 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • 50 g margarina Rama
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 150 g branza de vaci dulce
  • 2 plicuri zahar vanilat Dr. Oetker
  • 1/2 lgt coaja de lamaie rasa Kotanyi
  • ulei pentru copt gogosile
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi din aluat cu branza de vaci:

Iti pregatesti toate ingredientele cu 2 ore inainte de a incepe prepararea, pentru a avea toate aceeasi temperatura.

Mai intai prepari o maia din drojdie, apa calduta si 2 lg de faina.

Restul de faina il torni intr-un vas suficient de mare si formezi o gropita, in care vei turna maiaua, dupa ce s-a umflat.

Adaugi margarina, oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat , branza de vaci si coaja rasa de lamaie amestecand bine.

Incepi sa torni treptat laptele si apa minerala, framantand pana cand obtii un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.

Lasi aluatul la dospit, la cald pentru 30 de minute.

Intinzi aluatul intr-o foaie subtire de cca 5 mm si decupezi gogosile cu forme rotunde, astfel incat sa formezi inele si " buline".

Pui uleiul in tigaie si lasi sa se incinga bine.

Coci inelele-gogosi si "bulinele" pana cand prind o culoare frumoasa, aramie.

Le poti servi fie pudrate cu zahar, fie cu smantana si dulceata de visine, asa cum am facut eu.

 Pofta buna!

 

Tips & Tricks: branza de vaci face aluatul mai fraged si gustos, iar apa minerala mai pufos.

TIPS-URI

1

desert

2

gogosi

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi din aluat cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu aluat fraged