Gogosi din aluat oparit

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 7 Sep 2010 | 7518 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • 75 ml ulei
  • 150 g faina
  • 1 praf de sare
  • 2 picaturi de vanilie
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi din aluat oparit:

apa,sarea si uleiul  se pun intr-o cratita pe foc.Cand clocotesc se da la minim si se pune faina in bloc(toata,printr-o singura miscare) si se amesteca cu o lingura de lemn pana  se formeaza o bila de aluat.Se pune bila in alt vas,inalt si se lasa sa se racoreasca.Cand se racoreste se pun cele 2 linguri de zahar pudra  si un ou si se mixeaza pana se incorporeaza,apoi se adauga pe rand celelalte 2 oua,mixand bine dupa fiecare.Trebuie sa rezulte un aluat legat si lipicios.Intr-o cratita se pune ulei si cand este incins se ia cu o lingura, trecuta printr-un jet de apa,din compozitie si se pune in cratita.Cand se rumenesc frumos se scot pe un servet absorbant si se pudreaza din belsug.Se poate servi cu sos de ciocolata sau de fructe.

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi din aluat oparit-0
Gogosi din aluat oparit-1
Gogosi din aluat oparit-2
Gogosi din aluat oparit-3
Gogosi din aluat oparit-4

COMENTARII (9)

Pasiune pentru bucatarie

Pasiune pentru bucatarie 1

07.09.2010, 21:49

fetelor sa le incercati ca sunt delicioase

Laly

Laly 1

07.09.2010, 23:54

arunca-mi si mie o gogoasa

nadina73

nadina73 1

08.09.2010, 00:41

ok daca asa le laudati o sa le incerc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!