Gogosi din flori de salcam

de adasev12 in Dulciuri, 10 Mai 2013 | 1200 vizualizari

 

Dragi bucatarasi, Hristos a Inviat!
Nu prea am mai dat pe aici in ultima vreme, asa ca bine v-am regasit.
azi am aflat ca cica se pot face gogsi din flori de salcam...culegeam niste flori pt o alta treaba, si o doamna f draguta mi-a explicat cat de bune sunt gogosile de salcam...trebuia sa vad si eu asta...si m-am pus pe treaba....curioasa rau....multe ciudatenii am mai descoperit aici in Moldova...

 

INGREDIENTE

  • aluat pt gogosi:
  • 2 oua
  • 400 ml sana sau lapte dulce
  • 4 lg zahar
  • jumatate praf de copt
  • o vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • scortisoara, cam jum de lingurita
  • o lingurita de esenta de rom
  • faina cat cuprinde pt a iesi un aluat un pic mai gros ca cel de clatite
  • flori de salcam , cu codite
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi din flori de salcam:

Preparam aluatul ca de clatite, dar il lasam ceva mai gros. Punem ulei la incins in tigaie, luam cate o floare sau doua, depinde cat sunt de mari si le trecem prin  aluat cu grija, apoi le prajim. Le scoatem pe un prosop la racit, apoi le pudram cu zahar.

Gata!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi din flori de salcam 226818
retete culinare - Gogosi din flori de salcam 226819
retete culinare - Gogosi din flori de salcam 226820
retete culinare - Gogosi din flori de salcam 226821

COMENTARII (7)

adry88 1

10.05.2013, 21:42

bune

Rocsi 1

10.05.2013, 21:52

Cu siguranta sunt foarte bune de face multa lume

adasev12 1

10.05.2013, 22:34

multumesc de commenturi...

Rocsy, nu-ti dai seama ce papi...e dulce si aromat...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55