Gogoşi din flori de salcâm

de portiadelumina in Dulciuri, 16 Mai 2014 | 11639 vizualizari

 

Taman când primăvara se pregăteşte de plecare, chit că anul ăsta a fost capricioasă tare, omul de la ţară (dar nu numai), se înfruptă un pic din cele ale naturii combinând simplu parfumul, gustul şi culoarea. Aşa şi eu, printre picături, la propriu şi la figurat, am făcut la repezeală minunatele gogoşi din flori de salcâm, cele cu gust ce-mi aduc aminte de copilăria fără de griji.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 150 gr făină
  • lapte (cât să se realizez un aluat apropiat celui de clătite)
  • sare
  • esenţă vanilie
  • 6-8 ciorchini flori de salcâm
  • ulei (pentru prăjit)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi din flori de salcâm:

Se procedează la fel ca la clătite, în fapt, aluatul fiind foarte asemănător. Se amestecă toate ingredientele (mai puţin florile de salcâm) şi se omogenizează aluatul încât să intre bine printre florile ciorchinilor de salcâm. 

Se încinge bine tigaia (nu mult ulei) şi se pun la prăjit ciorchinii ce au fost daţi prin aluat.  "Gogoşile" se prăjesc repede, ca şi clătitele, se scot pe hârtie pentru absorbirea surplusului de grăsime şi mai apoi se pudrează cu zahăr vanilat fiind numai bune de servit.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

se pot adăuga şi altfel de esenţe, după gust, dar nu multe pentru a rămâne gustul florilor de salcâm nealterat

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi din flori de salcâm" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (79)

portiadelumina 1

18.05.2014, 12:32

Aşa-i Dantes, bune şi gustoase, mulţumesc!

portiadelumina 1

18.05.2014, 12:35

Ruxy, da, tu te-ai născut când sunt salcâmii înfloriţi (din câte ştiu eu) Mă bucur că ai trecut pe la mult prea simplul meu preparat şi-ţi mulţumesc pentru apreciere. Zi minunată să ai!

Ela68 1

21.05.2014, 08:45

interesanta si parfumata reteta . Daca n-as fi mancat flori de dovleac pane, as fi zis ca nu exista asa ceva

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Miere " din flori de salcam