Gogosi dulci cu cartofi

de ANNA_46 in Dulciuri, 10 Ian 2013 | 6816 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 cartofi sau resturi ( piure )
  • 1 kg. faina
  • un cubulet drojdie
  • 6 linguri zahar
  • 2 galbenusuri ou
  • un praf sare
  • La final : zahar praf si zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi dulci cu cartofi:

Punem cartofii la fiert in coaja sau curatati si taiati cubulete (cum dorim ). Daca sunt inca fierbinti folosim lapte rece, ii punem intr-un vas mai mare, adaugam galbenusurile, zaharul, praful de sare si laptele. Mixam cu blenderul, adaugam si drojdia (verificam sa fie numai calduta ), mixam din nou, cernem faina peste (lasam putina la o parte ) si framantam. Acoperim si lasam la dospit doua ore.  

Presaram masa de lucru cu faina, intindem aluatul, decupam gogosele, lasam din nou la dospit, dupa care le pregatim in ulei incins.

Le scoatem pe servet de bucatarie. Pudram cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat si servim.

Va doresc : Pofta buna !

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi dulci cu cartofi 197246
retete culinare - Gogosi dulci cu cartofi 197248
retete culinare - Gogosi dulci cu cartofi 197254
retete culinare - Gogosi dulci cu cartofi 197256
retete culinare - Gogosi dulci cu cartofi 197261
retete culinare - Gogosi dulci cu cartofi 197263
retete culinare - Gogosi dulci cu cartofi 197264
retete culinare - Gogosi dulci cu cartofi 197265
retete culinare - Gogosi dulci cu cartofi 197266
retete culinare - Gogosi dulci cu cartofi 197267
retete culinare - Gogosi dulci cu cartofi 197268
retete culinare - Gogosi dulci cu cartofi 197269

COMENTARII (24)

Aurelia 07_07 1

11.01.2013, 15:15

mamaieelena 1

11.01.2013, 20:05

ANNA_46 1

13.01.2013, 17:40

Multumesc frumos Motan
Ica Mamaieelena multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: