Gogosi Fantezie

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 8 Feb 2015 | 4284 vizualizari

 

Asa le spune Ana-Maria fata mea ptr ca sunt taiate in diferite forme.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr de faina
  • 250 de lapte
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 2 pl de zahar vanilat
  • 1 pl de drojdiuta uscata
  • un praf de sare
  • zahar vanilat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi Fantezie:

            

Intr-o cratita se pune pe foc  laptele,untul,zaharul si zaharul vanilat si amestecam pana se topeste.Lasam sa se raceasca si adaugam drojdia.Int-un castron punem faina,sarea si galbenusurile,adaugam amestecul din lapte si se framanta bine pana se deslipeste aluatul de peretii castronului.

Acoperim vasul si-l lasam la cald pana creste aluatul.Cand a crescut aluatul intindem o foaie si taiem diferite forme(stelute,semiluna,bradut,cerculete).Prajim in ulei la foc potrivit.Le pudram cu zahar vanilat si le servim calde sau reci.Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

putem sa le servim cu un topping de ciocolata sau cu dulceata.

RETETA IN IMAGINI

Gogosi Fantezie-0
Gogosi Fantezie-1
Gogosi Fantezie-2
Gogosi Fantezie-3
Gogosi Fantezie-4
Gogosi Fantezie-5
Gogosi Fantezie-6
Gogosi Fantezie-7
Gogosi Fantezie-8
Gogosi Fantezie-9
Gogosi Fantezie-10

COMENTARII (23)

Bucataras Monica

Bucataras Monica 1

08.02.2015, 18:36

Ma inscriu si eu la cateva

Rocsi

Rocsi 1

08.02.2015, 21:33

La gogosi calde as veni si eu!

dantes

dantes 1

09.02.2015, 13:14

delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!