Gogosi glazurate

de adry88 in Dulciuri, 4 Mar 2014 | 2404 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de la Rocsi

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1/2 cana bere
  • 1/2 cana apa minerala
  • 1/3 cana ulei
  • 50 g drojdie
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de portocala
  • 1 praf de sare
  • 1 ciocolata neagra
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi glazurate:

Intr-un lighean adaugam faina,coaja de portocala,zaharul si sare,amestecam facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa,bere,apa minerala(la temperatura camerei)incepem sa framantam un aluat nelipicios,

Este posibil sa mai fie necesar faina sau apa dupa caz,

La final framantam aluatul cu ulei,acoperim cu un prosop curat si lasam intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul,

Cand a crescut luam cate o bucata de aluat si intindem pe masa infainata,decupam cu un pahar sau cu ce forme dorim

Mai lasma cca 10 min pe masa sa se odihneasca dupa care prajim in baie de ulei,

Scoatem intr-un bol si pudram cu zahar,

Eu am topit ciocolata cu untul si am trecut gogosile prin glazura dupa care le-am lasat pe un gratar sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi glazurate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pentru pofticiosi cu glazura