Gogosi grecesti

de ianculubita in Dulciuri, 6 Mar 2013 | 3973 vizualizari

 

Am vazut reteta pe Paprika,mi s-a parut deosebita dar gustul va spun ca este minunat!!

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 1plic drojdie uscata
  • 4linguri miere
  • sare
  • ulei
  • apa calda
  • SIROP
  • 3linguri zahar brun
  • 1lingurita zeama de lamaie
  • 1lingurita scortisoara
  • 5linguri miere
  • 1ceasca apa
  • fistic
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi grecesti:

Intr-un castron facem un aluat moale,amestecand faina cu drojdia,sare,miere si 1ceasca cu apa calda;

amestecam cu lingura si lasam sa creasca 20 min.

in acest timp,intr-un vas pe foc, punem ingredientele pentru sirop,mai putin fisticul iar dupa ce s-a topit zaharul,dam deoparte.

In vasul cu mult ulei,luam cu lingura din aluat si prajim gogosile pana se auresc,le scoatem pe un platou iar dupa ce le-am terminat pe toate,le scufundam in sirop,le scoatem pe un platou,rasturnam siropul ramas peste ele si presaram cu mult fistic macinat mai mare.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi grecesti 208869
retete culinare - Gogosi grecesti 208872
retete culinare - Gogosi grecesti 208875
retete culinare - Gogosi grecesti 208877
retete culinare - Gogosi grecesti 208879
retete culinare - Gogosi grecesti 208881
retete culinare - Gogosi grecesti 208883
retete culinare - Gogosi grecesti 208886

COMENTARII (18)

- TABITA - 1

19.03.2013, 12:22

Bunica mea facea asa gogosi! Nu stiam ca se numesc grecesti.

DIANA B 1

19.03.2013, 14:32

Pot fi si din Bangladesh , daca-s gogosi , is bune ...

Doralinda 1

19.03.2013, 14:40

In grecia se numesc loukoumades dar in loc de fistic si sirop, se pune miere de albine si praf de scortisoara( sau mai nou, nutella) sunt foarte renumite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S