Gogosi infuriate

de Andreea Caroline in Mancaruri de post, 23 Mai 2014 | 3227 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Merisor...sunt niste gogosi atit de bune si pufoase...si unde mai pui ca sunt si de post !!! Multumesc mult Meri pentru reteta >:D<

 

INGREDIENTE

  • 650 gr faina
  • 500 ml apa
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 3 linguri cu zahar tos
  • un varf de sare
  • ulei ( pentru prajit)
  • zahar pudra ( optional)
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi infuriate:

Punem drojdia impreuna cu zaharul intr-un bol si frecam pana ce drojdia s-a lichefiat.

Adaugam 200 ml apa calduta ( NU fierbinte) si 200 gr faina cernuta.Amestecam ingredientele ,acoperim cu un prosop curat si lasam la crescut 10 minute.

Restul de apa o incalzim si o amestecam cu sarea.Turnam peste maia amestecand continuuu cu o lingura de lemn.

Adaugam faina putin cate putin amestecand mereu.

Vom obtine un aluat moale (pe care nu il vom framanta ).Presaram putina faina pe suprafata si lasam la crescut 25-30 minute.

Cand aluatul a crescut ( aproape si-a dublat volumul) formam gogosi pe care le prajim in uleiul incins in prealabil la foc tare.

Ca aluatul sa nu se lipeasca,inainte de a modela fiecare gogoasa umezim mainile intr-un vas cu apa.

Se prajesc pe ambele parti si se scot pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

Se pudreaza cu zahar pudra,dupa preferinta fiecaruia.

 

TIPS-URI

1

Pentru gogosi mai aromate puneti in aluat si 2-3 pliculete cu zahar vanilat.

RETETA IN IMAGINI

Gogosi infuriate-0
Gogosi infuriate-1
Gogosi infuriate-2
Gogosi infuriate-3
Gogosi infuriate-4
Gogosi infuriate-5
Gogosi infuriate-6

COMENTARII (26)

Cris2711

Cris2711 1

23.05.2014, 22:38

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

24.05.2014, 10:22

foarte bune!

janette

janette 1

04.03.2015, 19:27

Tocmai le-am facut...sunt senzationale

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24