Gogosi pufoase

de Bya Ralu in Dulciuri, 25 Feb 2012 | 5935 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina alba
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 100 ml suc de portocale
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 50 g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat bourbon
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • esente(vanile.lamaie,midgale,rom)
  • 100 ml ulei
  • coaja de lamaie si portocala
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Se pun faina si zaharul intr-un castron, iar in mijloc de pune oul, adaugam esentele, cojiile rase, zaharul vanilat si drojdia. Laptele se pune la foc, se incalzeste putin, nu trebuie sa fie foarte fierbinte, dupa care se adauga peste compozitie. Untul se topeste si se adauga si el. Se amesteca toate cu o lingura de lemn si se mai adauga faina cat mai cuprinde si incepem sa amestecam cu mana, faina se pune pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Se lasa la dospit timp de 2-3 ore la cald.

Se presara faina pe locul unde intindem aluatul, se mai framanta putin, il intindem si facem forma cu un pahar sau fiecare cum doreste. Se mai lasa timp de 20 min. Intr-un ceaun se pune uleiul si cand s-a incins se adauga gogosile, se lasa cate 1 min pe fiecare parte pana se rumenesc. Se presara zahar pudra peste gogosile facute. Se pot servi cu miere sau cu nutella sau simple!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase la cuptor