Gogosi pufoase

de mada91 in Dulciuri, 28 Noi 2013 | 1671 vizualizari

 

Cu pofta de ceva dulce, m-am gandit ca niste gogosi simple si gustoase ar fi perfecte.

 

INGREDIENTE

  • 500 g de faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte cald
  • 100 g zahar
  • coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Mai intai incalzim laptele( nu prea fierbinte);

In jumatate din cantitatea de lapte se diozlva drojdia;

Intr-un lighean se pune faina, zaharul, coaja de lamaie, esenta, laptele, maiaua; se omogenieaza ingredientele si se framanata bine aprox. 20 min;

Il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul;

Apoi intindem o foaie pe masa de lucru si taiem cu ajutorul unei forme (eu am folosit un pahar);

Le prajim in uleiul incins si cand sunt gata le dam cu zahar pudra;

Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Se mai poate adauga eseta de rom (dupa preferinta)

2

Pentru un desert ideal de post inlocuiti laptele cu apa

RETETA IN IMAGINI

Gogosi pufoase-0
Gogosi pufoase-1
Gogosi pufoase-2
Gogosi pufoase-3

COMENTARII (10)

laura_n 1

29.11.2013, 16:54

bun venit!

Panacris 1

06.12.2013, 09:17

Bine ai venit!

Larisel 1

12.12.2013, 12:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04