Gogosi pufoase

de Valclaudia in Dulciuri, 18 Oct 2014 | 6428 vizualizari

 

reteta preluata de la Andreea! Multumesc, fata draga... >:d< Super pufoase gogosile astea! ;)

 

INGREDIENTE

  • 80 gr. unt topit
  • 25 gr. drojdie
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • cca 500 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 70 gr. zahar tos
  • 220 ml lapte caldut
  • 40 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • in plus: cca 300-400 ml ulei pentru prajit si cca 50 gr. zahar pudra pentru decorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Amestecam drojdia cu praful de sare si 2 lingurite de zahar pana devine lichida.

Adaugam laptele caldut, untul topit, zaharul, galbenusurile, zaharul vanilat.

Amestecam, apoi incorporam faina si vom obtine un aluat elastic, nelipicios pe care-l vom lasa pentru cel putin 1 ora la dospit in loc ferit de curenti.

Dupa ce aluatul este dospit il intindem pe masa de lucru infainata, decupam gogosile ajutandu-ne de un cerc din plastic de diametrul dorit sau de un pahar.

Asezam discurile obtinute pe un servet de bucatarie curat si le mai lasam la dospit alte 20 minute.

Incingem uleiul intr-o cratita, apoi prajim gogosile pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Le scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces, avem grija sa nu le suprapunem unele peste altele cat sunt fierbinti sa se turtesc.

Dupa ce s-au mai racorit le pudram cu zahar farin si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi americane - Donuts