Gogosi pufoase

de Valclaudia in Dulciuri, 18 Oct 2014 | 2268 vizualizari

 

reteta preluata de la Andreea! Multumesc, fata draga... >:d< Super pufoase gogosile astea! ;)

 

INGREDIENTE

  • 80 gr. unt topit
  • 25 gr. drojdie
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • cca 500 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 70 gr. zahar tos
  • 220 ml lapte caldut
  • 40 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • in plus: cca 300-400 ml ulei pentru prajit si cca 50 gr. zahar pudra pentru decorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Amestecam drojdia cu praful de sare si 2 lingurite de zahar pana devine lichida.

Adaugam laptele caldut, untul topit, zaharul, galbenusurile, zaharul vanilat.

Amestecam, apoi incorporam faina si vom obtine un aluat elastic, nelipicios pe care-l vom lasa pentru cel putin 1 ora la dospit in loc ferit de curenti.

Dupa ce aluatul este dospit il intindem pe masa de lucru infainata, decupam gogosile ajutandu-ne de un cerc din plastic de diametrul dorit sau de un pahar.

Asezam discurile obtinute pe un servet de bucatarie curat si le mai lasam la dospit alte 20 minute.

Incingem uleiul intr-o cratita, apoi prajim gogosile pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Le scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces, avem grija sa nu le suprapunem unele peste altele cat sunt fierbinti sa se turtesc.

Dupa ce s-au mai racorit le pudram cu zahar farin si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi pufoase-0
Gogosi pufoase-1
Gogosi pufoase-2
Gogosi pufoase-3
Gogosi pufoase-4
Gogosi pufoase-5
Gogosi pufoase-6
Gogosi pufoase-7
Gogosi pufoase-8
Gogosi pufoase-9
Gogosi pufoase-10

COMENTARII (12)

Rocsi 1

19.10.2014, 11:10

Gogosi calde, pufoase, aromate..Cum sa refuz?

T I M E A 1

20.10.2014, 21:28

tanyapatap 1

23.12.2014, 16:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41