Gogosi pufoase cu ciocolata

de Lavinia in Dulciuri, 4 Apr 2013 | 26814 vizualizari

 

Doar atat pot sa spun,sunt cele mai bune gogosi pe care le-am mancat/facut pana acum!Daca aveti copii cu siguranta vor fi incantati .

 

INGREDIENTE

  • 1 ou +1 galbenus
  • 75 g unt topit
  • 200 ml lapte caldut
  • 50 ml apa minerala calduta
  • 1 lingura zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 drojdie
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 1 praf de sare
  • cca 500 g faina
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru decor
  • finetti/nutella pentru umplut gogosile
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase cu ciocolata:

Pregatim o maia din drojdie ,1 lingura de zahar,1 lingura faina si apa minerala calduta pe care o lasam la dospit 30 de minute.

Mixam oul+galbenusul impreuna cu zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul apoi adaugam coaja de lamaie.

Intr-un vas amestecam 400-450 g faina cu sare apoi facem o adancitura in mijloc si adaugam maiaua,amestecul de ou si laptele caldut si omogenizam bine.Adaugam cate putin din untul topit apoi tapetam o masa de lucru cu restul de faina si framantam bine aluatul pana devine elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam la loc caldut ,ferit de curent cca 1 ora.

Intindem o foaie de aluat de 0.5 cm grosime si taiem gogosile cu ajutorul unui pahar apoi le lasam la dospit inca 30 de minute.

Prajim gogosile in ulei incins la foc mic pe amandoua partile pana prind o culoare frumoasa. Le lasam la racit apoi le umplem cu crema de ciocolata si le pudram cu zahar.

Merg de minune alaturi de un pahar de lapte caldut!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Rocsi 1

04.04.2013, 20:34

Sa curga putina ciocolata din gogosi si in gura mea

mena29 1

04.04.2013, 20:57

Delicioase!!!

Lavinia 1

04.04.2013, 22:40


Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu glazura de ciocolata