Gogosi pufoase cu gem de capsuni

de papabundetot in Prajituri, 12 Ian 2014 | 3314 vizualizari

 

Ma tot gandeam ce sa mai fac dulce,ceva ce nu am facut de mult,ceva aromat si gustos,dar nu foarte costisitor si mi-a venit ideea cu gogosi,mai ales ca eu nu am facut gogosi niciodata pana acum…nu stiu de ce ,dar…nu am mai facut. Iubi a vrut gogosi care sa aiba gemul inauntru…sa nu mai muncim dupa :) ,ci doar sa mancam,asa ca am cautat ceva idei pe Google si am gasit pe neinakitchen.blogspot.com o reteta in care gemul se pune inainte de a praji gogosile.Reteta de aluat…este dupa gustul meu,de pe acest blog inspirandu-ma pentru tehnica de ansamblare a gogosilor cu gem :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 kg faina
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 8 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • esenta vanilie
  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • un praf de sare
  • gem de capsune
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase cu gem de capsuni:

Am incalzit putin laptele,apoi am pus drojdia intr-un castronel,peste ea am pus putin zahar (acesta are rolul de a activa drojdia),o lingurita de faina si 50 ml lapte.Am amestecat bine pentru a dizolva drojdia si am lasat deoparte sa creasca putin.

Intr-un castron mare am pus 1 kg faina,coaja de lamaie,restul de zahar,esenta de vanilie,sarea si am amestecat putin,ouale le-am batut bine separat si le-am adaugat apoi,dupa ce a crescut maiaua,am adaugat-o si pe ea si am trecut la framantat adaugand treptat si restul de lapte. La inceput aluatul este foarte lipicios,dar trebuie framantat pana cand nu se mai lipeste de mana.La mine nu cred ca a durat mai mult de 5-7 minute.
Am lasat apoi aluatul sa dospeasca la loc cald,aproximativ 1 ora si jumatate.

Dupa ce aluatul a crescut frumos,am luat o bucata din el,am intins-o cu sucitorul pe masa de lucru,(nu foarte subtire,dar nici gros),si cu un pahar am dat forma gogosilor.Pe o bucata de aluat am pus putin gem,am uns marginile cu lapte si am adaugat peste o alta bucata de aluat,apasand usor marginile pentru a le “suda”.Am mai lasat cam 20 minute gogsile formate la dospit si apoi le-am prajit in ulei bine incins,pana s-au rumenit frumos.Le-am scos pe o hartie absorbanta si le-am pudrat cu zahar.Si am continuat asa pana cand am terminat tot aluatul 

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi pufoase cu gem de capsuni-0
Gogosi pufoase cu gem de capsuni-1
Gogosi pufoase cu gem de capsuni-2
Gogosi pufoase cu gem de capsuni-3
Gogosi pufoase cu gem de capsuni-4
Gogosi pufoase cu gem de capsuni-5
Gogosi pufoase cu gem de capsuni-6
Gogosi pufoase cu gem de capsuni-7

COMENTARII (19)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

12.01.2014, 19:39

Delicioase

Rocsi

Rocsi 1

12.01.2014, 19:54

Foarte bune. Pana la mine a ajuns mirosul lor

diaconta

diaconta 1

12.01.2014, 20:09

chiar mie- dor de niste gogosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!