Gogosi pufoase cu lingura

de Mirela_Tilvescu in Dulciuri, 10 Feb 2013 | 33349 vizualizari

 

Fine si parfumate sunt preferatele copiilor.

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina
  • 1 pahar si 1/2 de lapte
  • un pliculet drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata
  • 1/2 sticluta esenta vanilie
  • 1 plic zahar vanilinat
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 3 linguri zahar
  • ulei pt prajit
  • zahar si scortisoara pt rostogolit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase cu lingura:

Se pune faina intr-un bol cu un paf de sare. Peste se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut si restul ingredientelor si se bate cu mana pana se obtine un aluat fin, moale si bine omogenizat.

Se incinge bine uleiul si cu ajutorul unei linguri formam gogosele rotunde si le prajim. Dupa aceea se trec prin zahar amestecat cu scortisoara.

P.S. Aluatul nu poate fi foarte moale pt ca absoarbe mult ulei.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi pufoase cu lingura-0
Gogosi pufoase cu lingura-1

COMENTARII (9)

Lau 1

10.02.2013, 18:12

vreau si eu ca mi-e pofta

DIANA B 1

11.02.2013, 14:52

gaby_gabytza 1

20.03.2013, 11:51

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41