Gogosi pufoase cu stafide

de Bya Ralu in Dulciuri, 23 Mai 2013 | 5249 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400-550 g faina alba
  • 100 ml lapte
  • 50 ml suc de portocale
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 pliculet de drojdie
  • coaja de lamaie si portocala
  • esenta de rom si vanilie
  • zahar pudra
  • 2-3 linguri de stafide
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase cu stafide:

Faina (in jur de 500 g intra) se amesteca cu zaharul vanilat,scortisoara,drojdia,oul si zaharul tos.Se adauga sucul de portocala,esentele,coaja de portocala si lamaie.

Laptele se incalzeste in cuptorul cu microunde (dar sa nu fiarba).si se adauga peste aluat,impreuna cu untul topit,se amesteca totul cu o lingura de lemn,adaugam si stafidele si incepem sa framantam cu mana ,adaugam faina pana nu se mai lipeste de mana.

Se acopera vasul si se pune la cald timp de 2-3 ore.

Pe masa de lucru se pune faina,se pune aluatul si se mai framanta putin,se intinde bine si cu forme se pun deoparte gogosile.Se lasa sa se odihneasca 20 minute.

Intr-un ceaun punem ulei(200 g-300 g),cand e incins se aduga pe rand gogosile.Se scot pe un servet de hartie ,se muta intr-un castron si se pudreaza zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Bya Ralu 1

23.05.2013, 20:27

lavii

Rocsi 1

23.05.2013, 21:20

Am si sosit. Ce credeai ca scapi de mine? Vreau gogosi...

Bya Ralu 1

23.05.2013, 21:49

cu mare drag

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bomboloni