Gogosi pufoase cu stafide

de Bya Ralu in Dulciuri, 23 Mai 2013 | 1715 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400-550 g faina alba
  • 100 ml lapte
  • 50 ml suc de portocale
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 pliculet de drojdie
  • coaja de lamaie si portocala
  • esenta de rom si vanilie
  • zahar pudra
  • 2-3 linguri de stafide
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase cu stafide:

Faina (in jur de 500 g intra) se amesteca cu zaharul vanilat,scortisoara,drojdia,oul si zaharul tos.Se adauga sucul de portocala,esentele,coaja de portocala si lamaie.

Laptele se incalzeste in cuptorul cu microunde (dar sa nu fiarba).si se adauga peste aluat,impreuna cu untul topit,se amesteca totul cu o lingura de lemn,adaugam si stafidele si incepem sa framantam cu mana ,adaugam faina pana nu se mai lipeste de mana.

Se acopera vasul si se pune la cald timp de 2-3 ore.

Pe masa de lucru se pune faina,se pune aluatul si se mai framanta putin,se intinde bine si cu forme se pun deoparte gogosile.Se lasa sa se odihneasca 20 minute.

Intr-un ceaun punem ulei(200 g-300 g),cand e incins se aduga pe rand gogosile.Se scot pe un servet de hartie ,se muta intr-un castron si se pudreaza zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi pufoase cu stafide-0
Gogosi pufoase cu stafide-1
Gogosi pufoase cu stafide-2
Gogosi pufoase cu stafide-3

COMENTARII (39)

Bya Ralu 1

23.05.2013, 20:27

lavii

Rocsi 1

23.05.2013, 21:20

Am si sosit. Ce credeai ca scapi de mine? Vreau gogosi...

Bya Ralu 1

23.05.2013, 21:49

cu mare drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04