Gogosi pufoase-pufoase

de Patricia Iordache in Dulciuri, 27 Iul 2013 | 30179 vizualizari

 

Baietelul meu, Rares, ar manca gogosi non stop. Desi este un preparat simplu, ma gandesc sa va spun cum le fac eu. Am gasit aceasta retete pe culinar.ro acum cativa ani si sunt tare multumita de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina;
  • 3 linguri cu zahar;
  • 2 oua intregi + 1 galbenus;
  • 200 ml, lapte caldut;
  • 25 gr. drojdie (1 cubulet);
  • 3 plicuri zahar vanilat;
  • putina sare;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • zahar pudra (pentru decor);
  • ulei (destul de mult, pentru prajit)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase-pufoase:

Punem faina intr-un castron si facem o gaura in mijlocul ei. Acolo punem putin lapte caldut, drojdia, o lingura de zahar si lasam la dospit pana se topeste drojdia.

Adaugam ouale (mixate bine inainte), restul de zahar, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si amestecam usor cu o lingura de lemn, turnand in fir subtire laptele caldut.

Framantam si vom obtine un aluat elastic. Cat timp framantam trebuie sa avem mainile pudrate cu faina (dar foarte putina, pentru ca altfel gogosile nu mai ies pufoase).

Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam la loc ferit de aer rece, pentru minim 30 minute, pana ce coca isi dubleaza volumul.

Se intinde o foaie potrivita ca si grosime (aproximativ de 1 cm), se pudreaza gura unui pahar cu faina si se taie rotunduri pe care le lasam 10 minute la crescut, acoperite cu un prosop curat.

Se pune uleiul la incins intr-un vas adanc (eu folosesc un ceaun) si cand uleiul este fierbinte se pun pe rand, discurile de coca. Veti observa ca se umfla si se rumenesc destul de repede.

Focul trebuie sa fie la minim. 

Se scot pe servetel ca sa absoarba surplusul de ulei, se lasa putin la racit si se pudreaza cu zahar vanilat.

 

TIPS-URI

1

Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 30-35 gogosi.

RETETA IN IMAGINI

Gogosi pufoase-pufoase-0
Gogosi pufoase-pufoase-1

COMENTARII (39)

adry88

adry88 1

23.10.2013, 14:57

simona72

simona72 1

13.11.2013, 10:35

Ce ar merge cateva gogosele!!

ryta

ryta 1

18.03.2014, 18:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!