Gogosi rapide

de violeta30 in Dulciuri, 1 Feb 2015 | 2057 vizualizari

 

M-au batut la cap ai mei sa le fac gogosi, cum nu prea aveam dispozitie sa stau sa framant si sa astept, m-am gandit la reteta pe care o pregatea matusa mea. A iesit rapid si bun ! Se mai numesc si gogosi cu lingura :) Nu am m-ai apucat sa fac poza cu ele pudrate. :))

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura de zahar
  • 1 pahar cu iaurt (150 gr)
  • 4-5 linguri de lapte
  • 300 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi rapide:

Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga iaurtul, lamaia razuita, laptele si faina amestecata cu praful de copt din care va rezulta un aluat gros. Se incinge uleiul in ceaun, sa ia compozitia cu lingura si se pune in uleiul incins. Se va introduce lingura in uleiul incins inainte de a face fiecare gogosica. Se coc pe ambele parti si se iau cu spumiera, se lasa sa se scurga de ulei si se pun intr-un castron de inox in care am pus un servetel de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Se servesc pudrate cu zahar pudra sau cu gem.

Pofta buna !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi rapide 364799
retete culinare - Gogosi rapide 364800
retete culinare - Gogosi rapide 364801
retete culinare - Gogosi rapide 364802
retete culinare - Gogosi rapide 364803
retete culinare - Gogosi rapide 364804
retete culinare - Gogosi rapide 364805

COMENTARII (8)

dantes 1

02.02.2015, 09:22

Bune!

MotanLaOale 1

02.02.2015, 12:35

buburuzaruzaruza 1

11.03.2015, 14:35

ce bine era daca spalai si tu ceaunul ala unde ai prajit! e plin de resturi, galbeneala maronie..iti recomand un TIX bun si o perie de sarma.

si apoi pui poze pe aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55