Gogosi rapide cu sos de vanilie

de papabundetot in Prajituri, 13 Sep 2014 | 3868 vizualizari

 

Gogosi rapide face toata lumea,insa eu le-am visat azi noapte alaturi de un delicios sos de vanilie,asa ca dis de dimineata,am plecat sa procur cele necesare pentru ca visul meu sa devina realitate :) si pentru ca mi-am dorit ca sosul sa fie identic cu cel din vis,l-am facut cu pastaie de vanilie….un deliciu interzis seara :))

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru gogosi:
  • 3 oua intregi + 2 albusuri
  • 400 gr iaurt
  • 600 gr faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • esenta vanilie
  • 2 linguri zahar
  • Pentru sos:
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 3 linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi rapide cu sos de vanilie:

Am pus in robotul de bucatarie 3 oua si 2 albusuri,iaurtul,zaharul si esenta de vanilie si am amestecat bine,apoi am adaugat faina,praful de copt,am mai amestecat pentru a omogeniza compozitia si cam asta e aluatul pentru gogosi. Am incins bine ulei intr-o cratita si cu ajutorul unei linguri am pus aluat formand gogosile.Le-am prajit la foc mediu spre mic pentru a se patrunde bine la mijloc,iar la final le-am scurs bine si le-am presarat cu zahar pudra.

Pentru sos am pus galbenusurile (2) intr-un castron metalic,am pus peste ele semintele din pastaia de vanilie,zahar si am amestecat bine pana cand zaharul aproape s-a topit,apoi am pus castronul la baie de aburi,am adaugat laptele si am amestecat pana cand sosul s-a ingrosta,aproximativ 15-20 minute.Am dat apoi sosul la racit si l-am servit cu pufoasele gogsi rapide…tare bun!! 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi rapide cu sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi pufoase turnate cu lingura