Gogosi simple

de Ela68 in Prajituri, 1 Noi 2012 | 8566 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 gr drojdie
  • 250 ml lapte
  • 60 gr unt topit si racit
  • un praf de sare
  • 550 gr faina
  • 150 gr zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • ulei pentru prajit
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi simple:

 Intr-un castron se freaca drojdia cu 1/2 lingurita de zahar pana cand se lichefiaza , apoi adaugam untul topit, sarea romul, coaja de lamaie, laptele caldut, zaharul si zaharul vanilat,  omogenizam si adaugam 500 gr faina. Cele 50 grame care ne raman le vom pune doar daca e cazul, astfel incat aluatul obtinut sa fie unul elastic. Se framanta bine aluatul 5-6 minute, dupa care acoperim vasul si-l lasam la crescut 20 minute la loc caldut pana isi dubleaza volumul 

Presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie de 1 1/2 cm grosime.

Taiem foaia cu ajutorul unui pahar cu marginile subtiri trecut mereu prin faina si lasam la crescut  10-15 minute.

Gogosile se iau cu grija de pe masa  si se pun in uleiul fierbinte cu partea de deasupra in jos, numai astfel vor creste bine, ramanand goale la mijloc.

 Cand s-au rumenit, se intorc pe partea cealalata. 

Se scurg de ulei si se aseaza pe un servetel pentru ca uleiul sa fie absorbit de acesta. Apoi se trec prin zahar pudra si le servim calde....sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi simple" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

diaconta 1

01.11.2012, 22:20

Da daaaaaaaaaa da VREAUUU

adry88 1

02.11.2012, 08:58

bune

MIUTA 1

02.11.2012, 14:18

Simple da bune imi plac

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase, reteta mamei