Gogosi simple

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 11 Noi 2013 | 2661 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml apa
  • 40 ml ulei
  • 25 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 3 lg zahar
  • vanilie
  • sare
  • ulei pt prajit
  • coaja de lamaie/portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi simple:

Din drojdie, o lingura de zahar, o lingura de faina si putina apa calduta pregatim maiaua, pe care o lasam 10 min la crescut la loc calduros. Dupa ce a crescut o punem peste faina si amestecam usor, adaugam celelalte ingrediente, mai putin  uleiul si framantam bine. La sfarsit adaugam si uleiul, putin cate putin si framantam pana aluatul devine unul moale, nelipicios. Lasam sa creasca o ora la loc calduros.

Dupa ce a crescut intindem o foaie, nu prea subtire si cu un pahar intors cu gura in jos, decupam cerculete, pe care le mai lasam sa creasca inca 30 de min pe masa de lucru.

Le punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Se scot pe un servetel pt a absorbi surplusul de ulei.

Se pudreaza cu zahar.




 

COMENTARII (12)

tanyapatap 1

11.11.2013, 15:20

Corinuta 1

11.11.2013, 15:48

Rocsi 1

11.11.2013, 15:49

Tare bune sunt gogosile

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04