Gogosi simple cu aroma de vanilie

de GeorgiaA in Dulciuri, 10 Feb 2014 | 9268 vizualizari

 

Uite si gogoselele mele, mi s-a facut pofta si am zis sa fac cateva.E reteta simpla, cu gust de vanilie, neumplute ci doar presarate cu zahar pudra vanilinat.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina de grau
  • 250 ml. lapte
  • 2 galbenusuri
  • 25 gr. drojdie uscata(1 plic)
  • 1 praf de sare
  • 70 gr. unt
  • 3 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 picaturi esenta de vanilie Dr.Oetker
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi simple cu aroma de vanilie:

Intr-un vas am pus laptele, untul, zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie si am pus pe foc sa se incalzeasca bine pentru a se topi toate ingredientele.Am lasat sa se raceasca la temperatura camerei si am adaugat plicul de drojdie, am amestecat bine si am lasat sa stea vreo 15 minute.Intr-un alt vas am pus faina, praful de sare, am adaugat galbenusurile si amestecul de lapte si am framantat bine vreo 20 minute.

Am acoperit vasul si am lasat sa creasca circa 1,5 H.Am presarat faina pe masa si am intins aluatul pana a ajuns la o grosime de aproximativ 1 cm.Cu o forma am decupat gogosile le-am pus pe un platou si le`am lasat sa mai creasca vreo 20 minute.Intr`o tigaie(28 cm) am pus circa 400 ml. ulei si le`am prajit pe o parte si pe cealalta pana au devenit aurii.Le`am scos pe hartie de bucatarie pentrui absorbtia excesului de ulei si am presarat zahar pudra vanilinat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Gososile se pot consuma in diferite feluri, umplute cu crema de ciocolata sau diverse dulceturi sau cu miere de albine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi simple cu aroma de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

GeorgiaA 1

23.02.2014, 08:37

mihaelar63 1

24.02.2014, 23:50

Un secret rusinos : seara tarziu beau o cana cu lapte . Parca ar merge doua gogosi langa

GeorgiaA 1

25.02.2014, 10:51

Nu e rusinos, se mai intampla

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi